Edició 2016 _ Temàtica: Economia Social

Entitat Guanyadora any 2016
Fundació Privada Ilersis

Fundació Privada Ilersis

Projecte: La Horticultura Terapèutica i el Valor del Voluntariat

El projecte guanyador de l’edició 2016 és un projecte de col·laboració a tres bandes, empresa,entitat i persones voluntàries per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental, beneficiàries de l’entitat. Es vol promocionar i sensibilitzar a la població d’un estil de vida ecològic i sostenible, així com recuperar l’esperit de pagès i els valors socials, ambientals i paisatgístics de l’horta de Lleida.

L’Horticultura Terapèutica és el nom que es dóna al procés d’utilitzar la horticultura, les plantes i el seu cultiu per ajudar al desenvolupament dels individus. El contacte amb la terra, les plantes i les dinàmiques vitals de l’hort tenen múltiples efectes que aporten beneficis en la millora de l’estat general de salut.

Accèssit 2016
Fundació Banc de Recursos

Fundació Banc de Recursos

Projecte: Pont Solidari

Pont Solidari gestiona recursos en bon estat provinents d’empresa, particulars i entitats i els deriva a entitats socials que atenen col·lectius vulnerables. Es treballa en xarxa amb entitats socials i empreses, enfortint així la xarxa solidària. Els 53 voluntaris amb els que compta Pont Solidari són un gran actiu en el funcionament del programa. Tècnics i voluntaris treballen colze a colze amb accions de sensibilització i solidaritat a partir de la connexió de recursos i necessitats.

Foto
Foto
Foto

Edició 2015 _ Temàtica: Aliances entitat-empresa

Entitat Guanyadora any 2015
Casal dels Infants per a l’acció social als barris

Casal dels Infants per a l’acció social als barris

Projecte: Programa Primera Oportunitat per a joves en risc

El projecte guanyador de l’edició 2015 és un projecte de suport a la Inserció sociolaboral per a joves en risc d’exclusió social. El Casal dels Infants compta amb la col·laboració de moltes empreses que s’impliquen en els seus projectes d’inserció sociolaboral mitjançant diferents fórmules que transcendeixen el tradicional suport econòmic de les empreses als projectes de caire social. El programa Primera Oportunitat per a joves en risc, ofereix formació tècnico-professional en entorns de feina reals i, conjuntament amb l’entitat, treballen per generar accions que acostin als joves a diferents realitats laborals per poder iniciar itineraris de futur.

Accèssit 2015
Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya – AFANOC

Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya – AFANOC

Projecte: Pósa’t la Gorra

Es tracta d’una iniciativa de caire festiu i familiar amb la finalitat de sensibilitzar a la ciutadania i donar a conèixer la malaltia del càncer infantil. Han fet de la GORRA un símbol de solidaritat amb el càncer infantil. AFANOC compta amb la col·laboració de l’Administració pública, centres educatius de Catalunya, així com empreses, voluntaris i mitjans de comunicació. Cada any un dissenyador de renom s’ha implicat en la campanya fent el disseny de la gorra que després és distribuïda a través d’establiments col·laboradors. La culminació és l’acte festiu en el que tothom ha de portar la gorra.

Foto
Foto
Foto